Färdigmat­anläggning i Tingstäde

I Tingstäde på norra Gotland lagas det pannkakor, plättar och raggmunkar till hela Svenska folket sedan hösten 2018. Ett nytt affärsområde inom Gotlandsägg för produktion av färdigmat.

Bara svenska råvaror, gotländska medarbetare och ett mekaniskt stekbord importerat från Frankrike klarar av att producera (som exempel) 11 000 pannkakor i timmen. I en och samma lokal gräddas, kyls och packas färdigmaten för vidare transport.

Tanken på att kunna ta tillvara överskottsägg var själva startskottet. Producenter, medarbetare och kunder i samverkan gjorde det därefter möjligt att på 10 månader gå från idé till färdig anläggning i produktion. Via våra större kunder (som ICA och Coop) når Tingstädes pannkakor idag ut över hela landet.

Produktion i Tingstäde

 

Färdiga pannkakor är populärt och kan användas på många sätt

Utanför lokalen där tillverkningen sker står en stor skylt som berättar för de som passerar på vägen att Här lagar vi mat!