Sebbe tog Guldmedalj för Sverige!

Sebastian ”Sebbe” Pollack sprang tillsammans med sina lagkompisar hem ett Svenskt VM-guld i halvmaraton i Kazakstan den 21 april 2024. Och vi på Gotlandsägg vill gratta och hurra för vår arbetskollegas insats.

Sebbe som tävlar i paralöpning för Svaide Roma SOK bär nu en guldmedalj med stolthet. Virtus World Half-marathon arrangerades i Almaty, Kazakstan med målgång Central Stadium, Abay Ave. Loppet var drygt 21 km långt och gick genom staden på bilvägar och tunnlar. En stigning efter ca 5 km var tuff förklarar Sebbe som också har haft en knäskada sedan januari i år men som alldeles nyligen läkt ut.

Hur känns det nu efter en sån seger?

– Det är en häftig känsla, säger Sebbe, nyss hemkommen. Jag har blivit så firad både på jobbet och av vänner och familj. Medaljen har jag just nu i fickan för att jag har fått visa upp den i lite olika sammanhang. Men pokalen den är kvar på fastlandet då den är gemensam för laget.

Hur mycket jobb ligger det bakom?

– Det blir nog ungefär 5-7 dagar i veckan. Jag varvar träningen med att vara i gymmet, spinning och löpning förstås.

Parasport Gotland skriver på sin hemsida ”Gotlands parasportförbund tillsammans med hela idrottsgotland känner sig otroligt stolta och glada över vad Sebastian och hans kompisar har åstadkommit.” Vi på Gotlandsägg håller med.

Länder som deltog i tävlingen och som nu fått se sig besegrade av Sverige (varav en i laget från Gotland) är Portugal, Bulgarien, Japan, Polen, Kina, Spanien och Kazakstan.

Virtus är ett samlingsnamn för International Sports Federation för atleter med intellektuell funktionsnedsättning och medlemmar av internationella kommittén för paralympics.

EM i friidrott nästa

Nästa utmaning  för Sebbe är Friidrotts EM i Uppsala 11-16 juni. Med stöttning av landslagsledare för parafriidrott, Magnus Olsson, är målet att då tävla i 1 500 m, 5 000 m, 10 000 m och stafett 400 m. Så det bådar gott att Sebbe vid vinsten i Kazakstan egentligen känner att kroppen hade mer att ge. Och får då den där knäskadan också lite mer tid på sig så kanske vi får hoppas på en riktig formtopp i juni.

Återigen, ett stort grattis till svenska landslaget i paralöpning till segern i Kazakstan, och bland dom vår kollega Sebastian ”Sebbe” Pollack.

 

Sebbe till höger med sina landslagskompisar Martin från Bollnäs, Victor från Södertälje och Yavar från Västerås. Foto: Jesper Forsman

 

Sebastian Sebbe Pollack, just hemkommen på ön igen efter segern i Kazakstan. Foto: Jesper Forsman

 

 

Sebastian med pokal och medalj vid prisutdelningen efter Virtus World Half Marathon 2024. Foto: Magnus Olsson, landslagsledare parafriidrott

 

Hela svenska laget högst på pallen. Foto: Magnus Olsson landslagledare i parafriidrott