Prisades som Årets Företagare Gotland

När Företagarna Gotland den 7 oktober bjöd in till AfterWork på Hotel Kokoloko i Visby var det ett prestigefyllt pris som skulle delas ut. Nämligen priset till ’Årets Företagare på Gotland’. Och vinnare och mottagare av priset blev Gotlandsäggs ägare, grundare och f d vd Magnus Bolin.

Priset delades ut av ordförande i Företagarna Gotland, Johan Gate. Plakett, diplom och en ”mötionera”-jacka fick Magnus ta emot. Delar av familjen Bolin samt bolagets nya vd, Magnus Dahlblom, var också på plats för att se Bolin ta emot priset. På kvällen delades även ut pris till Årets Unga Företagare som blev Rufus Magnusson som driver RJG Plåt & Vent.

 

Att bli årets Företagare på Gotland innebär också en biljett till finalen som äger rum den 14 juli i Blå Hallen i Stockholms Stadshus. Grattis-hälsningarna har haglat in sedan dess från vänner och kontakter i näringslivet. Magnus själv sa så här till Gotlands Media som skrev om händelsen samma kväll;

”Jätteroligt, men ni vet hur det är. Det är ett lagarbete att driva ett företag och jag är bara en pusselbit. Tänk på mig som Janne Andersson. Det är jag som får ta emot priset men jag gjorde inte det här själv.”

Vi på Gotlandsägg är så klart glada och stolta för priset som tilldelats Magnus och för att vara en del av det pussel som Magnus nämner.

Motivering till Årets Företagare Gotland 2022:

”Magnus Bolin, VD och grundare startade Gotlandsägg i Stenkyrka på Gotland 1992 med målet att tjäna in sin egen lön. Då med produktion med ca 2 500 ägg om dagen till dagens kapacitet om knappt 150 000 ägg – i timmen är det målet nått med råge. Ägg av högsta kvalitet och djur som mår bra är drivkraften i verksamheten och Gotlandsägg var en av de första anläggningarna i landet som godkändes enligt ”Astrid Lindgren-lagen”, lagen om förbud mot burar för värphöns. Bolaget har sen haft stort fokus på utveckling. Det har man gjort framgångsrikt både omsättningsmässigt och varumärkesmässigt. År 2002 utsågs företaget till Årets Gasell av DI. År 2018 utökades verksamheten med Pannkaksfabriken i Tingstäde, ett resultat av funderingar på vad man kan göra med överskottsägg. Att Gotlandsägg har ett stort fokus på djurens välmående syns tydligt i alla de certifieringar och policys som bolaget föredömligt redovisar för oss kunder på sin webbplats. I år fyller bolaget 30 år och är ett föredöme för den gotländska företagsamheten och livsmedelsproduktionen. ”

Uppdatering 2022-10-15:

På galan den 14 oktober i Blå Hallen i Stockholms Stadshus så gick det inte hela vägen för Magnus Bolin.

Humöret var dock på topp både hos honom och styrelseordförande Jimmy Samuelsson som var med under kvällen. En bild från minglet skickade en glad nominerad Magnus Bolin.

 

Vinnare av titeln Sveriges Årets Företagare blev Peter Mossbrant och Magnus Andersson som driver företaget Derome i Halland. Där bygger man hus från egen skog.