Gotlandsägg för alla i Stockholm

Under försommaren började Gotlandsägg leta sig in på hyllorna i Stockholm och leveranserna fortsätter under sommaren. Under vårt eget varumärke Gotlandsägg landar vi nu i butikerna hos Coop, ICA, Willys och Hemköp.

– Efter att ha jobbat med direktleveranser sedan 1992 till butiker både på Gotland och i Mälardalen känns det nu riktigt bra att få lägga flera artiklar på de stora aktörernas lager, säger Magnus Bolin, grundare och vd för Gotlandsägg.

Erik Brunner är verksamhetschef och håller i trådarna för att få äggen på plats till alla butikspunkter. Han tillägger:

– Att vi får lansera våra gotländska ägg under eget varumärke i Stockholm är fantastiskt kul. Att de stora kedjorna nu tycker Gotlandsägg behövs i hyllan gör att vi ökar vår synlighet och stärker vår relation med slutkund.

 

Kampanj med fria höns från ön

I samband med detta satsar vi också på att synas mer. Bl a med en kampanj i sociala medier. Vi vill med den lyfta några orter på Gotland där de gårdar som levererar våra ägg finns. Gårdar som alla satsar på frigående, välmående höns. En av dessa gårdar vi tittat in på är Vinarve gård i Rone på södra Gotland som drivs av familjen Winarve. ”Det bästa med att ha djur är att se till att de har de bra”, resonerar familjen. På gården går hönsen ut varje morgon och ägnar dagen åt att spankulera runt i ett enormt grönskande gotländskt änge.

– Det vi ser där vill vi ju gärna att man ska känna när man gör sitt val i ägghyllan också, tillägger Erik.

I samspråk på den dagliga promenaden i det gotländska änget.

 

Dörren går upp varje morgon och efter en snabb titt vågar man sig ut.

 

Ett par bild-klipp från våra annonser på Facebook under sommaren