25 roliga år!

Vi fyller kvartssekel! Här är det högt tempo med fokus på att få ut leveranser med goda ägg av bästa kvalitet till alla som tycker ägg på bordet är en självklarhet. Nån tid att blicka bakåt finns knappast hos oss på Gotlandsägg. Men så klart är vi stolta och glada över dessa 25 år och inser att det hänt en hel del. Det är ju också gott att få säga tack. Tack till alla som jobbar med oss idag, har jobbat med oss under åren, alla producenter, kunder och kunders kunder. Hurra för oss! En liten summering från vår historik bjussar vi på innan vi rusar vidare framåt..

1992 började äggproduktion i Stenkyrka på Gotland. Gotlandsägg var en av de första anläggningarna i Sverige som godkändes enligt ”Astrid Lindgren-lagen” (lagen om förbud mot burar för värphöns).

1997 lanserade Gotlandsägg KRAV-märkta ägg och blir ett av få packerier som säljer KRAV-ägg vid den här tidpunkten.

1999. Första äggpackeriet som miljöcertifieras enligt ISO 14001 och kvalitetscertifierades enligt ISO 9002.

2002 utses företaget till Årets Gasellföretag av  Dagens Industri. Nomineras av ICA till årets leverantör.

2003 driftsätter man packeriet i Ruda, Småland.

2013 utökas satsningen rejält på utehöns i samarbete med producenterna.

2017 inför äggbranschen en ny typ av certifiering, Certifierad Svensk Äggkvalitet, med krav på hela produktionskedjan. En rosa bock på ägget blir symbol.

Gotlandsägg får det här året också ut ägg under det egna varumärket på flera kedjor och butiker i mälardalen i större utsträckning än någonsin.