Vi på Gotlandsägg tror att glada hönor värper godare ägg. Höns ska kunna sprätta i grus och nypa i gräs. Här kan du läsa mer om företaget - och varför vi älskar ägg.

We believe that happy hens produce better eggs. Here you can read more about our company and why we love eggs.

Nyheter

Prisades på skördefestivalen

8 september, 2019

Gotlandsägg Färdigmat Tingstäde årets vinnare av Goda Gotlands matkultur-pris. I helgen var det dags för den populära skördefestivalen i Roma på Gotland, arrangerat av Grönt Centrum. Som sista programpunkt på scenen under lördagen delade föreningen Goda Gotland ut sitt pris: Årets Regional Matkultur ambassadör.  Priset har delats ut varje år sedan 2009 och sätter ljus…

Läs mer

Nu klimatkompenserar Gotlandsägg!

30 augusti, 2019

Alla som väljer ägg från Gotlandsägg ska känna trygghet i att de köper ett livsmedel som gör så lite avtryck på vår miljö som möjligt. Att klimatkompensera är det senaste initiativet som Gotlandsägg nu genomför när det gäller miljöförbättrande åtgärder. Sedan tidigare har bolaget bl a egenproducerad vindkraft och låter en del av vinsten investeras i…

Läs mer

KRAV:s ägg-kampanj i sommar

30 juni, 2019

I juni har KRAV satsat på en kampanj med ägg i fokus. Syftet med kampanjen är att driva utvecklingen av ekologiska och hållbara livsmedel samt underlätta för aktörer i livsmedelskedjan och konsumenter att agera ansvarsfullt. Att få konsumenten att välja KRAV-märkt i utbudet i ägghyllan. Som de säger i några av sina annonser; En grej…

Läs mer

Jobba med vår senaste succé

27 mars, 2019

Vår produktionsanläggning i Tingstäde, där vi producerar färdigmat som t ex pannkakor och plättar, går som tåget. Nu behöver vi bli fler. Vi söker personer till schemalagda varierande arbetstider både heltid och deltid. Jobbet i produktion är rappt (11 000 pannkakor i timmen) och fysiskt krävande – men du kommer också till en stimulerande miljö…

Läs mer

Hjälp Bodil i sommar

14 februari, 2019

Vi söker personal för sommaren 2019 till vårt ägg-packeri i Ruda i Småland. Är du rätt person eller känner någon som passar? I packeriet får du jobba med blandade arbetsuppgifter tillsammans med ett skönt gäng. Ring 0491 766 500 eller maila till jobba@gotlandsagg.se

Läs mer

Det lagas mat i Tingstäde

26 november, 2018

2018 har skrivit in sig som ett mycket speciellt år i Gotlandsäggs historia. Nämligen året då vi också började med färdigmatproduktion. Med våra egna ägg som bas levererar vi numer mat som är färdig att värmas och ställa på bordet hos privatpersoner, skolor och servicehem. Ett resultat som aldrig hade funkat utan ett fantastiskt samarbete…

Läs mer

Ny verksamhet på ön – var finns våra medarbetare?

30 maj, 2018

Letar du jobb? Vi letar efter dig! För nu behöver vi personal med viss livsmedelsvana till vår nya anläggning i Tingstäde på Gotland som ska producera pannkakor och plättar i stor volym till hela landet. Du kommer få vara med på en spännande resa och det finns chans till utökat ansvar inom organisationen. Lön enligt…

Läs mer

Mannen som många är nyfikna på

23 maj, 2018

Det är dags att presentera en ny profil i ledningsgruppen. Danne Segerlund. Vad ska du göra på Gotlandsägg? – Jag är anställd som produktionschef för färdigmat. Den som vet lite om Gotlandsägg inser ju snabbt att detta är något helt nytt. Vi bygger upp ett helt nytt ben med ny verksamhet inom Gotlandsägg och dessutom…

Läs mer

Sommarjobb i Småland!

19 april, 2018

Letar du (eller känner du nån som letar) sommarjobb? Vi behöver förstärkning till vårt packeri i Ruda, Småland. 4-6 veckor. Du ska vara minst 16 år fyllda, gilla ordning och reda och ett högt tempo. Lön enligt avtal. Skicka ansökan till jobba@gotlandsagg.se. Välkommen!

Läs mer

Sommarjobba hos oss!

9 april, 2018

Letar du jobb till i sommar? Vi behöver personal till packeriet i Stenkyrka på Gotland. 4-6 veckor. Du ska vara minst 16 år fyllda, gilla ordning och reda och ett högt tempo. Lön enligt avtal. Skicka din ansökan till jobba@gotlandsagg.se Välkommen!  

Läs mer

Branschnyheter

Högsäsong för öns äggproducenter

12 april, 2017

Äggfrossa Så här års är trycket högt på öns äggproducenter. "Påsken är den största ägghögtiden på året".

Läs mer

Test: 16 olika sorters ägg – vi vet vilket du ska välja

11 april, 2017

Stora och små, ekologiska eller inte. Frigående allihopa. Det är dags att avgöra vilket ägg du ska välja i påsk. Vi vet – för vi har kokat,…

Läs mer

Nu släpps hönorna ut igen – ägg lagom till påsk

31 mars, 2017

Sedan i november förra året har höns i Sverige inte fått gå ute på grund av risk för fågelinfluensa. Men nu släpps hönsen äntligen ut!

Läs mer

Nu släpps hönorna ut igen – ägg lagom till påsk

31 mars, 2017

Sedan i november förra året har höns i Sverige inte fått gå ute på grund av risk för fågelinfluensa. Men nu släpps hönsen äntligen ut!

Läs mer

Fjäderfän och andra tama fåglar får gå ute igen

30 mars, 2017

Jordbruksverket sänker nu skyddsnivån för fågelinfluensa från 2 till 1. Det innebär att fjäderfän och andra tama fåglar får gå utomhus igen. Det blir också tillåtet att anordna utställningar, tävlingar och liknande arrangemang.

Läs mer

Fortsatt ökning för KRAV – här är produkterna som säljer mest

28 mars, 2017

Nyckelaktörer på den KRAV-märkta livsmedelsmarknaden rapporterar om försäljningsökningar på 10-15 procent under 2016. Ägg och mjölk är fortsatt storsäljare inom KRAV-märkt och bland produkterna som ökat mest under 2016 finns några efterlängtade KRAV-märkta alternativ bland svenskarnas favoriter.

Läs mer

Ägget i siffror – så knäcker du koden!

27 mars, 2017

Branschen räknar med att svenskarna kommer att äta 70 miljoner ägg under påskveckan. Men för den som vill ha ägg från höns som går utomhus kan det bli svårt.

Läs mer

Tummen upp för skolmatsalens ägg

16 mars, 2017

Två skolor i Östergötland fick under fyra veckor möjligheten att servera kokta, skalade ägg på lunchens salladsbuffé. Ett test som fallit mycket väl ut bland eleverna. Kostchefen i Boxholms kommun, Eva-Lott Blixt, menar att ägg borde vara ett självklart inslag på fler skolors meny.

Läs mer

Ägg trendigare än någonsin

15 mars, 2017

Övrigt Det sockerfria påskägget är ett livsmedel som ligger helt rätt i tiden, året runt. Svenskarnas äggkonsumtion går stadigt uppåt, just nu i rekordfart – en ökning med hela fem procent 2016. I påskhelgen frossar vi i ägg, något vi kan göra med gott samvete.

Läs mer

Många Rudabor vill ha fiber

10 mars, 2017

Just nu är det över 100 Rudabor som har tecknat sig för fiberinstallation och arbetet med att få fiber till hushållen startar till våren….

Läs mer

De öppnar ett nytt "litet" crêperie

1 mars, 2017

NYETABLERING Inom kort kommer det att finnas ytterligare ett crêperie på Gotland. Det är Joakim Andersson och Charlotte Eklund som håller…

Läs mer

De öppnar ett nytt "litet" crêperie

1 mars, 2017

NYETABLERING Inom kort kommer det att finnas ytterligare ett crêperie på Gotland. Det är Joakim Andersson och Charlotte Eklund som håller…

Läs mer

Därför är svenska ägg rena supermaten – 5 viktiga hälsofördelar

26 februari, 2017

Härliga vitaminer, proteiner och antioxidanter. Ägg är fullproppade med nyttigheter. Här är 5 av de viktigaste hälsoskälen till att äta ägg.

Läs mer

ICA välkomnar Svenska Äggs certifiering

15 februari, 2017

ICA driver ett medvetet hållbarhetsarbete och har ett starkt engagemang för svensk basproduktion. Stort fokus ligger på att erbjuda kunderna svenska råvaror och att värna våra svenska mervärden.

Läs mer

Ekowebs Halvårsrapport 2014: Ekologiskt ökar 30 procent

15 februari, 2017

Ekoweb har på KRAV:s uppdrag genomfört en sammanställning samt bedömning av utvecklingen för den ekologiska livsmedelsförsäljningen i Sverige under de första sex månaderna under 2014. Resultatet finns nu i en rapport.

Läs mer

Stark svensk närvaro på BioFach

15 februari, 2017

I dag (onsdag) slår portarna upp till världens största branschmässa för ekologiska produkter, BioFach i Nürnberg. Mässan omfattar 11 hallar…

Läs mer

Säljstopp för de flesta ägg från svenska utehöns

13 februari, 2017

UPPDATERAD. Från och med i dag, får de ägg som utehönor värper inte saluföras som ägg från utehöns. Istället ska de säljas som ägg från…

Läs mer

Stark svensk närvaro på BIOFACH 2017

26 januari, 2017

BIOFACH går den 15-18 februari 2017 i Nürnberg och är världens ledande mässa för ekologiska livsmedel med cirka 2 500 utställare från hela…

Läs mer

Stark svensk närvaro på BIOFACH 2017

26 januari, 2017

BIOFACH går den 15-18 februari 2017 i Nürnberg och är världens ledande mässa för ekologiska livsmedel med cirka 2 500 utställare från hela…

Läs mer

”Viktigt att certifiera våra svenska mervärden”

17 januari, 2017

– Det är viktigt att vi certifierar våra svenska mervärden så att handeln och konsumenterna får en garanti på att hela produktionskedjan håller hög kvalitet.
Det menar Joacim Närkeby, ägare till Närkesbergs Hönseri, som i sin unghönsuppfödning föder upp kycklingar till värphönor för äggproduktion.

Läs mer