Nyheter

Bordsjö satsar på eko!

29 december, 2016

Vi är väldigt glada över att välkomna en ny producent! Lars Knutsson, Askeryd Säteri i Aneby som driver Bordsjö Skogar AB. Nu har man helt enkelt utökat verksamheten och det med ett helt nytt stall med fokus på ekologisk äggproduktion. Hönsen flyttade in i november och i vår kommer de kunna gå ute i den 7 ha…

Läs mer

På kunds efterfrågan så har vi nu lanserat 15-p eko KRAV!

13 december, 2016
Läs mer

Populär invigning av nr 822

19 oktober, 2016

I lördags var det äntligen dags. Pär Anderssons kravmärkta hönsstall i Bäl på Gotland invigdes, och folk gick man ur huse för att vara med från start. Det blev en mycket glad dag, säger Pär, som tog emot drygt 130 gäster under eftermiddagen.   Sockenborna gick man ur huse när Pär Andersson invigde sitt ekologiska hönsstall i…

Läs mer

Branschens åtgärder ang dioxinhalter i eko-ägg

13 oktober, 2016

Vi på Gotlandsägg följer självklart rapporteringen och de fakta som kommit angående förhöjda dioxinhalter i ekologiska ägg p.g.a fodersammansättningen. Även om Livsmedelsverkets mätningar är långt under den tillåtna övre gränsen – och man avråder inte någon att äta eko-ägg – känns det så klart bra att man nu jobbar gemensamt med detta i hela branschen för…

Läs mer

Möt Magnus, vd. Om slumpen och att våga satsa

31 augusti, 2016

Att saker och ting, större händelser, oftast kommer till av en slump vet Magnus Bolin, grundare, ägare och vd i Gotlandsägg. Läs om hans spännande och ärliga story här, efter en intervju med Ulf Hammarlund. Om att gå sin egen väg, vikten av att andra tror på dig och modet att hoppa. När Magnus var klar med studierna…

Läs mer

Pär bytte kor mot höns

25 maj, 2016

För sex år sedan släppte Pär Andersson mjölkkorna och släppte in hönsen istället. 35 kor byttes mot 20 000 höns. Nu gör han en ny satsning. I höst flyttar ytterligare 18 000 höns in på gården i ett kravmärkt stall som just nu byggs. Vi kommer följa Pär på resan – från bygget av nytt stall…

Läs mer

Kackel med krav i Bäl

18 mars, 2016

Pär Andersson är en av våra duktiga producenter. Läs lite om hans gård på Helagotland.se

Läs mer

Utehöns gör att äggbranschen växer

18 mars, 2016

Hela artikeln finns att läsa på Helagotland.se

Läs mer

Gotlandsägg behöver fler producenter!

5 januari, 2016

Gotland är en av de starkaste matregionerna i landet, därför behöver vi mer ägg som är producerade på Gotland. Om du är intresserad att jobba tillsammans med oss, kontakta oss på tel. 29 10 60 eller info@gotlandsagg.se

Läs mer

Vi har bjudit på nyttiga äggmuffins i Visby

11 oktober, 2015

Nu har vi varit på Form Wisborg i Visby och bjudit alla som tränar på äggmuffins! Lätt att göra och perfekt till frukost, melliset eller ta med på utflykten 🙂 ägg, mjölk, s+p och lägg gärna i något gott tex spenat, tomat, ost eller skinka

Läs mer