Nyheter

Aktuellt

På kunds efterfrågan så har vi nu lanserat 15-p eko KRAV!

13 december, 2016
Läs mer

Populär invigning av nr 822

19 oktober, 2016

I lördags var det äntligen dags. Pär Anderssons kravmärkta hönsstall i Bäl på Gotland invigdes, och folk gick man ur huse för att vara med från start. Det blev en mycket glad dag, säger Pär, som tog emot drygt 130 gäster under eftermiddagen.   Sockenborna gick man ur huse när Pär Andersson invigde sitt ekologiska hönsstall i…

Läs mer

Branschens åtgärder ang dioxinhalter i eko-ägg

13 oktober, 2016

Vi på Gotlandsägg följer självklart rapporteringen och de fakta som kommit angående förhöjda dioxinhalter i ekologiska ägg p.g.a fodersammansättningen. Även om Livsmedelsverkets mätningar är långt under den tillåtna övre gränsen – och man avråder inte någon att äta eko-ägg – känns det så klart bra att man nu jobbar gemensamt med detta i hela branschen för…

Läs mer

Möt Magnus, vd. Om slumpen och att våga satsa

31 augusti, 2016

Att saker och ting, större händelser, oftast kommer till av en slump vet Magnus Bolin, grundare, ägare och vd i Gotlandsägg. Läs om hans spännande och ärliga story här, efter en intervju med Ulf Hammarlund. Om att gå sin egen väg, vikten av att andra tror på dig och modet att hoppa. När Magnus var klar med studierna…

Läs mer

Pär bytte kor mot höns

25 maj, 2016

För sex år sedan släppte Pär Andersson mjölkkorna och släppte in hönsen istället. 35 kor byttes mot 20 000 höns. Nu gör han en ny satsning. I höst flyttar ytterligare 18 000 höns in på gården i ett kravmärkt stall som just nu byggs. Vi kommer följa Pär på resan – från bygget av nytt stall…

Läs mer

Kackel med krav i Bäl

18 mars, 2016

Pär Andersson är en av våra duktiga producenter. Läs lite om hans gård på Helagotland.se

Läs mer

Utehöns gör att äggbranschen växer

18 mars, 2016

Hela artikeln finns att läsa på Helagotland.se

Läs mer

Gotlandsägg behöver fler producenter!

5 januari, 2016

Gotland är en av de starkaste matregionerna i landet, därför behöver vi mer ägg som är producerade på Gotland. Om du är intresserad att jobba tillsammans med oss, kontakta oss på tel. 29 10 60 eller info@gotlandsagg.se

Läs mer

Vi har bjudit på nyttiga äggmuffins i Visby

11 oktober, 2015

Nu har vi varit på Form Wisborg i Visby och bjudit alla som tränar på äggmuffins! Lätt att göra och perfekt till frukost, melliset eller ta med på utflykten 🙂 ägg, mjölk, s+p och lägg gärna i något gott tex spenat, tomat, ost eller skinka

Läs mer

Fin utmärkelse

5 februari, 2013

Vi vunnit en plats på Husmansbord Gotland 2012 med våra Gulare gula ägg i jakten på sveriges bästa landskapsmat.

Läs mer

Branschnyheter

Debatt: Svensk matproduktion i framkant gällande hållbarhet och miljöeffektivitet

DEBATT. Mitt i brådaste skördetider släpptes FNs klimatrapport IPCC. I tröskan, traktorn och hönshuset kunde svenska bönder och…

Läs mer

Smurfit Kappa skapar innovativ e-handelsförpackning för latinamerikansk äggleverantör

Med hjälp av sin eSmart-tjänst har Smurfit Kappa hjälpt en ledande latinamerikansk äggleverantör att ta sig in på e-handelsmarknaden….

Läs mer

Ägg är den mest klimatsmarta proteinkällan – enligt svenska folket

I en färsk undersökning genomförd av Origo Group fick respondenterna välja ut tre av elva proteinkällor som de tror är…

Läs mer

Fler än nio av tio ägg svenska

93 procent av de ägg som säljs i Sverige kommer från Sverige, visar siffror från Jordbruksverket. Samtidigt som svenska ägg…

Läs mer

Vi äter alltmer svenska ägg

Vi äter alltmer svenska ägg. Nya siffror från Jordbruksverket visar att marknadsandelen i Sverige för svenska ägg nu är 93…

Läs mer

EU – sluta tvinga oss slänga fullt ätbara ägg

Debattören: Orimligt att äggen blir olagliga att sälja sju dagar före bäst-före-datum

Läs mer

Svenska Äggs nya ordförande: ”Alla ska dra åt samma håll”

Varje dag äter vi svenskar cirka sex miljoner ägg, ett halvt ägg per person och dag. Men Astrid Lovén Persson…

Läs mer

Hönseri överlåts inom familjen

Alva Binge Barnen är inte intresserade men Torbjörn Hansson har en brorson som är i färd med att ta över…

Läs mer

Rusning till matbutikerna i påsk

Påsk innebär bråda tider för dagligvaruhandeln. Kundvagnarna fylls med ägg, sill och godis. Svensk Handels påskprognos visar att…

Läs mer

Ny ordförande för äggbranschen

På landet

Läs mer

Att förstå hönans signaler

Vi har väldigt bra värphöns i Sverige i dag, det tror jag att vi alla kan vara överens om. De har en hög produktion, lång hållbarhet och en…

Läs mer

Hon är Svenska Äggs nya ordförande

Den 12 mars valdes Astrid Lovén Persson till ny styrelseordförande för branschorganisationen Svenska Ägg. Förutom att Astrid älskar ägg har…

Läs mer

Ägg är livet! Nu kommer den ultimata boken om ägg på svenska.

Norske kocken, matredaktören och programledaren Christopher Sjuve släpper boken Allt blir bättre med ägg på svenska. 2015 utkom han med…

Läs mer

Forskning: Så nyttigt är det att äta ägg

Nyttigare än du kanske tror att äta ägg

Vad menar forskningen på?

Ja, en forskning visar alltså på att ägg innehåller en specifik form av…

Läs mer

LRF: Priset på svensk mat måste höjas

Livsmedel Svenskt lantbruk blöder efter torkan – och regeringens krisstöd räcker inte för att få bönderna på fötter. Nu kräver LRF att…

Läs mer

Ingen oro för äggbrist på Gotland

i torkas spår Även äggproducenterna drabbas av höjda foderpriser till följd av sommarens torka. Branschen varnar för äggbrist nästa år. "Vi…

Läs mer

Nya fakta ska främja svensk export

Att öka den svenska livsmedelsexporten är ett mål med livsmedelsstrategin. För att nå målet har Jordbruksverket tagit fram ett…

Läs mer

​​Nestlé får pris för sitt arbete med att fasa ut hönsburar i leverantörsleden

Nestlé mottog igår kväll pris för sitt arbete med att enbart upphandla ägg från burfria höns. Priset “Good Egg Award” delas ut av…

Läs mer

Sänkta dioxinnivåer i ekologiskt värphönsfoder och ekoägg

Fiskmjöl en tänkbar förklaring

Läs mer

Ägg är världens bästa livsmedel

Ditt tips har skickats!

Stäng

REPLIK. Ägg är nyttigt! Det är flera år sedan man slutade koppla ihop ägg med högt kolesterol, skriver…

Läs mer