Skip to content

Mannen som många är nyfikna på

Det är dags att presentera en ny profil i ledningsgruppen. Danne Segerlund.

Vad ska du göra på Gotlandsägg?
– Jag är anställd som produktionschef för färdigmat. Den som vet lite om Gotlandsägg inser ju snabbt att detta är något helt nytt. Vi bygger upp ett helt nytt ben med ny verksamhet inom Gotlandsägg och dessutom i nya lokaler, i Tingstäde på Gotland.

Färdigmat i linjeproduktion planeras alltså. Mer än så kan Danne tyvärr inte säga just nu då det är flera parter inblandade och inget får offentliggöras ännu. Men någon gång senare i sommar hoppas vi ju kunna berätta mer.

Men helt klart är det spännande och självklart något som är positivt för Tingstäde och Gotland. 5-6 personer ska i första hand anställas till Dannes nya team. Och produktionen ska ”exporteras” till övriga Sverige, precis som Gotlandsäggs ägg redan gör idag.

Annars tror Danne att det han ska jobba med i Tingstäde inte påverkar övriga verksamheten på Gotlandsägg nämnvärt, utan blir något som ligger helt utanför, men med samma kärnvärden och system.

Är folk nyfikna på vad som händer i gamla industribyggnaden i Tingstäde?
– Ja, verkligen. Jag får frågor hela tiden om vad som händer och vad jag ska göra. Men som sagt, håll ut lite till så får vi berätta mer snart.

Berätta lite om dig själv?
– Först kan jag ju nämna att det är extra kul att jag fått jobbet som chef över den här verksamheten. Jag har nämligen en bakgrund som bagare och konditor och sedermera produktionschef för Gotlandsbrödet / Vaasan Sverige som var verksamma här, och jobbade 20 år i just den här lokalen! Så jag kan den rätt väl och det är lite speciell känsla när jag nu fixar med kontoret och skurar golv för att bli klar för nya utmaningar här igen. Tjänsten sökte jag efter att jag sett annonsen men hade då ingen aning om att det skulle leda tillbaka till den här platsen. Privat kan jag väl säga att jag är 48 år, sambo med Sara och vi har två barn, 9 och 11 år. Det blir med barnen mycket fotboll, hockey och innebandy på fritiden.

Danne rusar vidare för nu är det fullt upp med rekryteringar och avtal och lokalförändringar.

Vi återkommer men säger välkommen till Danne!

Scroll To Top