Vi på Gotlandsägg tror att glada hönor värper godare ägg. Höns ska kunna sprätta i grus och nypa i gräs. Här kan du läsa mer om företaget - och varför vi älskar ägg.

We believe that happy hens produce better eggs. Here you can read more about our company and why we love eggs.

Nyheter

25 roliga år!

28 november, 2017

Vi fyller kvartssekel! Här är det högt tempo med fokus på att få ut leveranser med goda ägg av bästa kvalitet till alla som tycker ägg på bordet är en självklarhet. Nån tid att blicka bakåt finns knappast hos oss på Gotlandsägg. Men så klart är vi stolta och glada över dessa 25 år och inser att…

Läs mer

Certifierade med rosa check!

13 oktober, 2017

Nu är det lättare att välja rätt! Vi är stolta och certifierade enligt den nya certifieringsmodellen med en rosa check, vilket garanterar kvalitet i hela produktionsledet. Läs mer här på Svenska Äggs sida om vad det innebär för dig som konsument, miljön, djurhållningen och mycket mer. Så här ser symbolen ut – håll utkik efter ägg från…

Läs mer

Kampanj som rullar

24 augusti, 2017

Under sommaren började vår kampanj för att öka kännedomen om Gotlandsägg, framför allt i Stockholmsområdet där vi nu finns på fler försäljningsställen. Den fortsätter nu under hösten. I kampanjen passar vi på att lyfta några av de gårdar/producenter från oss som alla är mån om att höns ska vara fria. Bilder med Gotlandsmotiv och hönsmotiv tagna…

Läs mer

Nils är vår säljare i Stockholm!

21 juni, 2017

Sedan i slutet av maj så har vi Nils Calamnius ombord som säljare för Gotlandsägg. Till en början kommer Nils uteslutande att arbeta i Stockholm och Mälardalen. Detta som en del av vår nya satsning i Mälardalen, där vi nu ökar vår närvaro på marknaden.   Med en gedigen erfarenhet utav både försäljning och butiksarbete har han…

Läs mer

Gotlandsägg för alla i Stockholm

15 juni, 2017

Under försommaren började Gotlandsägg leta sig in på hyllorna i Stockholm och leveranserna fortsätter under sommaren. Under vårt eget varumärke Gotlandsägg landar vi nu i butikerna hos Coop, ICA, Willys och Hemköp. – Efter att ha jobbat med direktleveranser sedan 1992 till butiker både på Gotland och i Mälardalen känns det nu riktigt bra att få…

Läs mer

Verksamhetschef på plats

26 januari, 2017

Ny medarbetare på Gotlandsägg är Erik Brunner. Han har börjat som verksamhetschef och kommer att ha en roll i ledningsgruppen. Med Erik ombord kraftsamlar vi nu organisationen. Erik blir ansvarig för områden som logistik, producentrelationer och personal. Dessutom kommer Erik att avlasta Magnus Bolin, vd, inom leverantörskontakter och sälj. Magnus kommer framöver ägna mer tid åt…

Läs mer

Pärs resa – nu rullar eko-äggen i Bäl

22 januari, 2017

Vid jul för ett år sedan bestämde sig Pär Andersson och hans fru Anna Lena för att utveckla sin verksamhet och satsa på ett ekologiskt stall. I maj drog bygget i gång på allvar. Och nu är verksamheten i full gång. – Vi var i full produktion andra veckan i december, berättar Pär, när han tar…

Läs mer

Bordsjö satsar på eko!

29 december, 2016

Vi är väldigt glada över att välkomna en ny producent! Lars Knutsson, Askeryd Säteri i Aneby som driver Bordsjö Skogar AB. Nu har man helt enkelt utökat verksamheten och det med ett helt nytt stall med fokus på ekologisk äggproduktion. Hönsen flyttade in i november och i vår kommer de kunna gå ute i den 7 ha…

Läs mer

På kunds efterfrågan så har vi nu lanserat 15-p eko KRAV!

13 december, 2016
Läs mer

Populär invigning av nr 822

19 oktober, 2016

I lördags var det äntligen dags. Pär Anderssons kravmärkta hönsstall i Bäl på Gotland invigdes, och folk gick man ur huse för att vara med från start. Det blev en mycket glad dag, säger Pär, som tog emot drygt 130 gäster under eftermiddagen.   Sockenborna gick man ur huse när Pär Andersson invigde sitt ekologiska hönsstall i…

Läs mer

Branschnyheter

Stark svensk närvaro på BioFach

15 februari, 2017

I dag (onsdag) slår portarna upp till världens största branschmässa för ekologiska produkter, BioFach i Nürnberg. Mässan omfattar 11 hallar…

Läs mer

Säljstopp för de flesta ägg från svenska utehöns

13 februari, 2017

UPPDATERAD. Från och med i dag, får de ägg som utehönor värper inte saluföras som ägg från utehöns. Istället ska de säljas som ägg från…

Läs mer

Stark svensk närvaro på BIOFACH 2017

26 januari, 2017

BIOFACH går den 15-18 februari 2017 i Nürnberg och är världens ledande mässa för ekologiska livsmedel med cirka 2 500 utställare från hela…

Läs mer

Stark svensk närvaro på BIOFACH 2017

26 januari, 2017

BIOFACH går den 15-18 februari 2017 i Nürnberg och är världens ledande mässa för ekologiska livsmedel med cirka 2 500 utställare från hela…

Läs mer

”Viktigt att certifiera våra svenska mervärden”

17 januari, 2017

– Det är viktigt att vi certifierar våra svenska mervärden så att handeln och konsumenterna får en garanti på att hela produktionskedjan håller hög kvalitet.
Det menar Joacim Närkeby, ägare till Närkesbergs Hönseri, som i sin unghönsuppfödning föder upp kycklingar till värphönor för äggproduktion.

Läs mer

Fågelinfluensan kan bli dyrare för bönderna

17 januari, 2017

Fågelinfluensan har drabbat många av Europas länder och smittan förs vidare via flyttfåglar, vilket gör att ingen region är säker. Notan…

Läs mer

Fågelinfluensan kan bli dyrare för bönderna

17 januari, 2017

Fågelinfluensan har drabbat många av Europas länder och smittan förs vidare via flyttfåglar, vilket gör att ingen region är säker. Notan…

Läs mer

Svenska ägg får en miljon i projektstöd

30 december, 2016

Svenska ägg i Skara får över en miljon kronor av Jordbruksverket i projektstöd.

Läs mer

Fakta bygger argumenteringen – för äggproducenternas bästa Intervju med producentrådets ordförande

23 december, 2016

Såväl äggnäringen som matfågelsidan är i Sverige utrustade med egna branschorganisationer, vilka som bekant utgörs av Svenska Ägg och Svensk Fågel. Dessa innefattar hela näringen med de olika produktionsleden inom respektive bransch.

Läs mer

Masslakt ska stoppa fågelinfluensa

20 december, 2016

Japan har inlett masslakt av 122 000 fjäderfän i ett nytt försök att stoppa ett utbrott av fågelinfluensa, enligt tjänstemän. Det är sjätte gången i vinter som landet vidtar sådana åtgärder, sedan viruset upptäckts på flera gårdar i Japan.

Läs mer

Fyra ägg om dagen räddning vid en kris

20 december, 2016

Beredskap (GA) Två veckor utan livsmedel till ön skulle inte innebära någon omedelbar kris. Öns värphöns skulle under tiden ge tre och en…

Läs mer

Statsveterinären: Därför ska du inte mata fåglar med bröd

19 december, 2016

Bröd av god hygiensk kvalitet, i begränsad omfattning, behöver inte vara ett problem.

– Men om det handlar om stora mängder, som blir huvuddelen av fåglarnas föda, och om det dessutom finns tillgång till bättre sammansatt foder är det naturligtvis bättre att välja bort brödet.

Läs mer

Med anledning av fågelinfluensa i hobbybesättning i Danmark

22 november, 2016

Danska myndigheter har påträffat fågelinfluensa i en hobbyflock i norra Danmark. Det är samma virus som spridits i andra länder på kontinenten och är en variant (H5N8) som är mycket smittsam för tamfåglar.

Läs mer

Frukost – viktigaste måltiden enligt svenskarna

31 oktober, 2016

8 av 10 svenskar äter frukost varje dag och 42 procent anser att frukosten är dagens viktigaste måltid. Den vanligaste frukosten är smörgås, yoghurt eller fil och ägg. Detta framgår av en undersökning som branschorganisationen Svenska Ägg låtit göra.

Läs mer

Påminnelse: Årets Äggrätt 2016 presenteras till Äggets dag

11 oktober, 2016

Äggets dag, eller World Egg Day, firas i över 80 länder och infaller i år fredag den 14e oktober. I samband med detta presenteras Årets Äggrätt 2016 på pressträffen torsdag den 13 oktober kl. 09.00 på Restaurang Eggs Inc i Stockholm.

Läs mer

En råvara som kan användas till mycket

29 september, 2016

Ägg är världens bästa mat. Allt i samma förpackning. Alltid hemma. Alltid mat på bordet. Alltid billigt.

Läs mer

Inför Empack: Äggmärkning växande marknad för Hitachi RX

19 september, 2016

Märkning av ägg styrs av EU-direktiv där land, produktionsmetod, gård och värpplats måste finnas med.

Läs mer

Butik sålde omärkta ägg

18 september, 2016

Vid två tillfällen har en matbutik i Alvesta avslöjats efter tips från andra kommuner om den olagliga äggförsäljningen skriver

Läs mer

Äggfrukost gör oss mätta längre

5 september, 2016

En frukost som innehåller ägg ger längre mättnad än till exempel yoghurt och müsli.

Läs mer

Ekologiska mejeriprodukter och ägg ökar

25 augusti, 2016

Produktionen av ekologiska ägg ökade med 26 procent förra året jämfört med året innan. Samtidigt steg produktionen av ekologisk konsumtionsmjölk med 19 procent, medan ekologiska syrade mejeriprodukter steg med 38 procent. Det visar nu statistik från Jordbruksverket.

Läs mer