Vi på Gotlandsägg tror att glada hönor värper godare ägg. Höns ska kunna sprätta i grus och nypa i gräs. Här kan du läsa mer om företaget - och varför vi älskar ägg.

We believe that happy hens produce better eggs. Here you can read more about our company and why we love eggs.

Nyheter

25 roliga år!

28 november, 2017

Vi fyller kvartssekel! Här är det högt tempo med fokus på att få ut leveranser med goda ägg av bästa kvalitet till alla som tycker ägg på bordet är en självklarhet. Nån tid att blicka bakåt finns knappast hos oss på Gotlandsägg. Men så klart är vi stolta och glada över dessa 25 år och inser att…

Läs mer

Certifierade med rosa check!

13 oktober, 2017

Nu är det lättare att välja rätt! Vi är stolta och certifierade enligt den nya certifieringsmodellen med en rosa check, vilket garanterar kvalitet i hela produktionsledet. Läs mer här på Svenska Äggs sida om vad det innebär för dig som konsument, miljön, djurhållningen och mycket mer. Så här ser symbolen ut – håll utkik efter ägg från…

Läs mer

Kampanj som rullar

24 augusti, 2017

Under sommaren började vår kampanj för att öka kännedomen om Gotlandsägg, framför allt i Stockholmsområdet där vi nu finns på fler försäljningsställen. Den fortsätter nu under hösten. I kampanjen passar vi på att lyfta några av de gårdar/producenter från oss som alla är mån om att höns ska vara fria. Bilder med Gotlandsmotiv och hönsmotiv tagna…

Läs mer

Nils är vår säljare i Stockholm!

21 juni, 2017

Sedan i slutet av maj så har vi Nils Calamnius ombord som säljare för Gotlandsägg. Till en början kommer Nils uteslutande att arbeta i Stockholm och Mälardalen. Detta som en del av vår nya satsning i Mälardalen, där vi nu ökar vår närvaro på marknaden.   Med en gedigen erfarenhet utav både försäljning och butiksarbete har han…

Läs mer

Gotlandsägg för alla i Stockholm

15 juni, 2017

Under försommaren började Gotlandsägg leta sig in på hyllorna i Stockholm och leveranserna fortsätter under sommaren. Under vårt eget varumärke Gotlandsägg landar vi nu i butikerna hos Coop, ICA, Willys och Hemköp. – Efter att ha jobbat med direktleveranser sedan 1992 till butiker både på Gotland och i Mälardalen känns det nu riktigt bra att få…

Läs mer

Verksamhetschef på plats

26 januari, 2017

Ny medarbetare på Gotlandsägg är Erik Brunner. Han har börjat som verksamhetschef och kommer att ha en roll i ledningsgruppen. Med Erik ombord kraftsamlar vi nu organisationen. Erik blir ansvarig för områden som logistik, producentrelationer och personal. Dessutom kommer Erik att avlasta Magnus Bolin, vd, inom leverantörskontakter och sälj. Magnus kommer framöver ägna mer tid åt…

Läs mer

Pärs resa – nu rullar eko-äggen i Bäl

22 januari, 2017

Vid jul för ett år sedan bestämde sig Pär Andersson och hans fru Anna Lena för att utveckla sin verksamhet och satsa på ett ekologiskt stall. I maj drog bygget i gång på allvar. Och nu är verksamheten i full gång. – Vi var i full produktion andra veckan i december, berättar Pär, när han tar…

Läs mer

Bordsjö satsar på eko!

29 december, 2016

Vi är väldigt glada över att välkomna en ny producent! Lars Knutsson, Askeryd Säteri i Aneby som driver Bordsjö Skogar AB. Nu har man helt enkelt utökat verksamheten och det med ett helt nytt stall med fokus på ekologisk äggproduktion. Hönsen flyttade in i november och i vår kommer de kunna gå ute i den 7 ha…

Läs mer

På kunds efterfrågan så har vi nu lanserat 15-p eko KRAV!

13 december, 2016
Läs mer

Populär invigning av nr 822

19 oktober, 2016

I lördags var det äntligen dags. Pär Anderssons kravmärkta hönsstall i Bäl på Gotland invigdes, och folk gick man ur huse för att vara med från start. Det blev en mycket glad dag, säger Pär, som tog emot drygt 130 gäster under eftermiddagen.   Sockenborna gick man ur huse när Pär Andersson invigde sitt ekologiska hönsstall i…

Läs mer

Branschnyheter

EU kallar till krismöte om förgiftade ägg

11 augusti, 2017

Skandalen med ägg som innehåller det giftiga bekämpningsmedlet fipronil har skapat dålig stämning bland länder i Europa. Nu kallar EU:s…

Läs mer

Äggskandalen växer i Europa – fipronil hittat i Danmark

10 augusti, 2017

Äggskandalen växer i Europa. Nu kommer uppgifter om att 20 ton ägg som innehåller det förbjudna insektsmedlet fipronil har sålts i Danmark….

Läs mer

Giftägg i Sverige spårade och kasserade

8 augusti, 2017

Det svenska arbetet med att spåra ägg som innehåller rester av giftigt bekämpningsmedel är över. Den senaste leveransen av 5 500 ägg till…

Läs mer

Giftäggen har sålts i Sverige

7 augusti, 2017

Det var för några veckor sedan som det uppdagades att nederländska ägg med rester av insektsmedlet fipronil sålts i flera EU-länder. Enligt…

Läs mer

Nu finns riktigt träningskäk på Circle K

24 maj, 2017

Lagom till sommaren lanserar Circle K en ny färdigrätt för alla som efterfrågar bra träningskost längs de svenska vägarna. En…

Läs mer

Högsäsong för öns äggproducenter

12 april, 2017

Äggfrossa Så här års är trycket högt på öns äggproducenter. "Påsken är den största ägghögtiden på året".

Läs mer

Test: 16 olika sorters ägg – vi vet vilket du ska välja

11 april, 2017

Stora och små, ekologiska eller inte. Frigående allihopa. Det är dags att avgöra vilket ägg du ska välja i påsk. Vi vet – för vi har kokat,…

Läs mer

Nu släpps hönorna ut igen – ägg lagom till påsk

31 mars, 2017

Sedan i november förra året har höns i Sverige inte fått gå ute på grund av risk för fågelinfluensa. Men nu släpps hönsen äntligen ut!

Läs mer

Nu släpps hönorna ut igen – ägg lagom till påsk

31 mars, 2017

Sedan i november förra året har höns i Sverige inte fått gå ute på grund av risk för fågelinfluensa. Men nu släpps hönsen äntligen ut!

Läs mer

Fjäderfän och andra tama fåglar får gå ute igen

30 mars, 2017

Jordbruksverket sänker nu skyddsnivån för fågelinfluensa från 2 till 1. Det innebär att fjäderfän och andra tama fåglar får gå utomhus igen. Det blir också tillåtet att anordna utställningar, tävlingar och liknande arrangemang.

Läs mer

Fortsatt ökning för KRAV – här är produkterna som säljer mest

28 mars, 2017

Nyckelaktörer på den KRAV-märkta livsmedelsmarknaden rapporterar om försäljningsökningar på 10-15 procent under 2016. Ägg och mjölk är fortsatt storsäljare inom KRAV-märkt och bland produkterna som ökat mest under 2016 finns några efterlängtade KRAV-märkta alternativ bland svenskarnas favoriter.

Läs mer

Ägget i siffror – så knäcker du koden!

27 mars, 2017

Branschen räknar med att svenskarna kommer att äta 70 miljoner ägg under påskveckan. Men för den som vill ha ägg från höns som går utomhus kan det bli svårt.

Läs mer

Tummen upp för skolmatsalens ägg

16 mars, 2017

Två skolor i Östergötland fick under fyra veckor möjligheten att servera kokta, skalade ägg på lunchens salladsbuffé. Ett test som fallit mycket väl ut bland eleverna. Kostchefen i Boxholms kommun, Eva-Lott Blixt, menar att ägg borde vara ett självklart inslag på fler skolors meny.

Läs mer

Ägg trendigare än någonsin

15 mars, 2017

Övrigt Det sockerfria påskägget är ett livsmedel som ligger helt rätt i tiden, året runt. Svenskarnas äggkonsumtion går stadigt uppåt, just nu i rekordfart – en ökning med hela fem procent 2016. I påskhelgen frossar vi i ägg, något vi kan göra med gott samvete.

Läs mer

Många Rudabor vill ha fiber

10 mars, 2017

Just nu är det över 100 Rudabor som har tecknat sig för fiberinstallation och arbetet med att få fiber till hushållen startar till våren….

Läs mer

De öppnar ett nytt "litet" crêperie

1 mars, 2017

NYETABLERING Inom kort kommer det att finnas ytterligare ett crêperie på Gotland. Det är Joakim Andersson och Charlotte Eklund som håller…

Läs mer

De öppnar ett nytt "litet" crêperie

1 mars, 2017

NYETABLERING Inom kort kommer det att finnas ytterligare ett crêperie på Gotland. Det är Joakim Andersson och Charlotte Eklund som håller…

Läs mer

Därför är svenska ägg rena supermaten – 5 viktiga hälsofördelar

26 februari, 2017

Härliga vitaminer, proteiner och antioxidanter. Ägg är fullproppade med nyttigheter. Här är 5 av de viktigaste hälsoskälen till att äta ägg.

Läs mer

ICA välkomnar Svenska Äggs certifiering

15 februari, 2017

ICA driver ett medvetet hållbarhetsarbete och har ett starkt engagemang för svensk basproduktion. Stort fokus ligger på att erbjuda kunderna svenska råvaror och att värna våra svenska mervärden.

Läs mer

Ekowebs Halvårsrapport 2014: Ekologiskt ökar 30 procent

15 februari, 2017

Ekoweb har på KRAV:s uppdrag genomfört en sammanställning samt bedömning av utvecklingen för den ekologiska livsmedelsförsäljningen i Sverige under de första sex månaderna under 2014. Resultatet finns nu i en rapport.

Läs mer