Vi på Gotlandsägg tror att glada hönor värper godare ägg. Höns ska kunna sprätta i grus och nypa i gräs. Här kan du läsa mer om företaget - och varför vi älskar ägg.

We believe that happy hens produce better eggs. Here you can read more about our company and why we love eggs.

Nyheter

Hjälp Bodil i sommar

14 februari, 2019

Vi söker personal för sommaren 2019 till vårt ägg-packeri i Ruda i Småland. Är du rätt person eller känner någon som passar? I packeriet får du jobba med blandade arbetsuppgifter tillsammans med ett skönt gäng. Ring 0491 766 500 eller maila till jobba@gotlandsagg.se

Läs mer

Det lagas mat i Tingstäde

26 november, 2018

2018 har skrivit in sig som ett mycket speciellt år i Gotlandsäggs historia. Nämligen året då vi också började med färdigmatproduktion. Med våra egna ägg som bas levererar vi numer mat som är färdig att värmas och ställa på bordet hos privatpersoner, skolor och servicehem. Ett resultat som aldrig hade funkat utan ett fantastiskt samarbete…

Läs mer

Ny verksamhet på ön – var finns våra medarbetare?

30 maj, 2018

Letar du jobb? Vi letar efter dig! För nu behöver vi personal med viss livsmedelsvana till vår nya anläggning i Tingstäde på Gotland som ska producera pannkakor och plättar i stor volym till hela landet. Du kommer få vara med på en spännande resa och det finns chans till utökat ansvar inom organisationen. Lön enligt…

Läs mer

Mannen som många är nyfikna på

23 maj, 2018

Det är dags att presentera en ny profil i ledningsgruppen. Danne Segerlund. Vad ska du göra på Gotlandsägg? – Jag är anställd som produktionschef för färdigmat. Den som vet lite om Gotlandsägg inser ju snabbt att detta är något helt nytt. Vi bygger upp ett helt nytt ben med ny verksamhet inom Gotlandsägg och dessutom…

Läs mer

Sommarjobb i Småland!

19 april, 2018

Letar du (eller känner du nån som letar) sommarjobb? Vi behöver förstärkning till vårt packeri i Ruda, Småland. 4-6 veckor. Du ska vara minst 16 år fyllda, gilla ordning och reda och ett högt tempo. Lön enligt avtal. Skicka ansökan till jobba@gotlandsagg.se. Välkommen!

Läs mer

Sommarjobba hos oss!

9 april, 2018

Letar du jobb till i sommar? Vi behöver personal till packeriet i Stenkyrka på Gotland. 4-6 veckor. Du ska vara minst 16 år fyllda, gilla ordning och reda och ett högt tempo. Lön enligt avtal. Skicka din ansökan till jobba@gotlandsagg.se Välkommen!  

Läs mer

25 roliga år!

28 november, 2017

Vi fyller kvartssekel! Här är det högt tempo med fokus på att få ut leveranser med goda ägg av bästa kvalitet till alla som tycker ägg på bordet är en självklarhet. Nån tid att blicka bakåt finns knappast hos oss på Gotlandsägg. Men så klart är vi stolta och glada över dessa 25 år och inser att…

Läs mer

Certifierade med rosa check!

13 oktober, 2017

Nu är det lättare att välja rätt! Vi är stolta och certifierade enligt den nya certifieringsmodellen med en rosa check, vilket garanterar kvalitet i hela produktionsledet. Läs mer här på Svenska Äggs sida om vad det innebär för dig som konsument, miljön, djurhållningen och mycket mer. Så här ser symbolen ut – håll utkik efter ägg från…

Läs mer

Kampanj som rullar

24 augusti, 2017

Under sommaren började vår kampanj för att öka kännedomen om Gotlandsägg, framför allt i Stockholmsområdet där vi nu finns på fler försäljningsställen. Den fortsätter nu under hösten. I kampanjen passar vi på att lyfta några av de gårdar/producenter från oss som alla är mån om att höns ska vara fria. Bilder med Gotlandsmotiv och hönsmotiv tagna…

Läs mer

Nils är vår säljare i Stockholm!

21 juni, 2017

Sedan i slutet av maj så har vi Nils Calamnius ombord som säljare för Gotlandsägg. Till en början kommer Nils uteslutande att arbeta i Stockholm och Mälardalen. Detta som en del av vår nya satsning i Mälardalen, där vi nu ökar vår närvaro på marknaden.   Med en gedigen erfarenhet utav både försäljning och butiksarbete har han…

Läs mer

Branschnyheter

Djurens Rätt positiva till lagförslag

12 januari, 2018

Djurens Rätt är försiktigt positiva till förslaget på ny djurskyddslag. Svensk Fågel är glada att det äntligen kommit.

Läs mer

Så skyddar du dina fjäderfän

2 januari, 2018

Nu är övervakningsområdet kring gården som fick Newcastlesjuka upphävt. Goda hygienrutiner gäller som alltid för att inga nya fall ska…

Läs mer

Vaccinering mot newcastlesjuka delar branschen

4 december, 2017

Sverige är ett av få länder i världen som inte vaccinerar mot fågelsjukdomen newcastlesjuka. Men frågan delar fjäderfäbranschen.

Läs mer

Ökad risk för svensk epidemi

28 november, 2017

Milano. Norra Italien har drabbats av fågelinfluensa. Närmare en och en halv miljon fjäderfän har redan avlivats, varav 250 000 bara förra…

Läs mer

Nytt förpackningsmaterial av krossat äggskal + bioplaster

30 oktober, 2017

Genom att blanda in ytterst finkrossat äggskal i en mix av bioplaster har forskare vid Tuskegee University i Alabama, USA, framställt ett…

Läs mer

Hälsonyttiga ägg en svensk favorit

24 oktober, 2017

Att ägg är nyttigt, proteinrikt och prisvärt är något som svenska folket verkar ha koll på enligt en attitydundersökning som…

Läs mer

Nu är det svenska ägget certifierat

10 oktober, 2017

På fredag är det Äggets Dag, lagom till dess lanseras ”Certifierad svensk äggkvalitet”– en certifiering som garanterar att produktionen…

Läs mer

Ny äggmärkning på fredag

10 oktober, 2017

Svenskcertifierade ägg får en ny rosa märkning.
Den införs med start på fredag, 13 oktober.

Äggets dag firas på fredag, 13 oktober, och då…

Läs mer

Så förvarar du ägg på bästa sätt

10 oktober, 2017

Ägg innehåller massor av nyttiga näringsämnen, och kan varieras till oändlighet i både matlagning och bakning. Med rätt förvaring kan de…

Läs mer

Pressinbjudan: Äggets Dag firas med certifiering av hela äggbranschen – och ägglunch på Vreta Kluster

6 oktober, 2017

På fredag är det Äggets Dag, i samband med det lanserar branschorganisationen ”Certifierad svensk äggkvalitet” – en certifiering av hela…

Läs mer

Bruna, vita eller gröna – därför är det olika färg på äggen | LAND.se

3 oktober, 2017

Vissa hönsägg är vita, andra är bruna, gröna eller till och med blå. Skillnaden beror på kemin, genetiken och hur hönorna lever.

Läs mer

Beijing8 goes REKO

29 september, 2017

Den första oktober övergår Beijing8 till att bara använda svensk ekologisk kyckling i alla sina kycklingdumplings och baos. Leverantören av…

Läs mer

Ägg är världens bästa livsmedel – menar nästan hälften av svenskarna

26 september, 2017

Att ägg är nyttigt, proteinrikt och prisvärt är något som svenska folket verkar ha koll på enligt en attitydundersökning som…

Läs mer

Förbjuds sälja livsmedel efter salmonellautbrott

21 september, 2017

Smittan kopplas till ägg sålda av företag i Eslöv

Läs mer

Polska ägg misstänks ha orsakat salmonellautbrott

15 september, 2017

Ägg från Polen misstänks ligga bakom ett utbrott av salmonella i Kalmar län, rapporterar ATL. – Tio fall har konstaterats och ytterligare…

Läs mer

Ekorekord för Coop under första halvåret 2017

29 augusti, 2017

Coops försäljning av ekologiska varor slog rekord under första halvåret 2017. Nya siffror visar att ekoandelen steg till 10,3 procent,…

Läs mer

Årets Unga Bonde 2017 utsedd

28 augusti, 2017

I helgen utsåg McDonald’s, LRF Ungdomen och LRF Konsult Årets Unga Bonde 2017 och vinnare är syskonen Persson. De fem syskonen driver…

Läs mer

Ytterligare fynd av ägg med insektsgift

27 augusti, 2017

Ägg som innehåller insektsgiftet Fipronil fortsätter att hittas på fler ställen. Hittills handlar det om 18 drabbade länder. Flera…

Läs mer

Stor ökning för ekologisk kyckling

24 augusti, 2017

Den ekologiska animalieproduktion fortsätter att öka. Ekologisk slaktkyckling var det som ökade mest under förra året. Men även gris och…

Läs mer

Är ekologiska ägg nyttigare?

23 augusti, 2017

Jag undrar om det finns någon skillnad ur näringssynpunkt mellan vanliga ägg och ekologiska ägg?
Kurt H

Ja, enligt Livsmedelsverket, som…

Läs mer