Vi på Gotlandsägg tror att glada hönor värper godare ägg. Höns ska kunna sprätta i grus och nypa i gräs. Här kan du läsa mer om företaget - och varför vi älskar ägg.

We believe that happy hens produce better eggs. Here you can read more about our company and why we love eggs.

Nyheter

Kackel med krav i Bäl

18 mars, 2016

Pär Andersson är en av våra duktiga producenter. Läs lite om hans gård på Helagotland.se

Läs mer

Utehöns gör att äggbranschen växer

18 mars, 2016

Hela artikeln finns att läsa på Helagotland.se

Läs mer

Gotlandsägg behöver fler producenter!

5 januari, 2016

Gotland är en av de starkaste matregionerna i landet, därför behöver vi mer ägg som är producerade på Gotland. Om du är intresserad att jobba tillsammans med oss, kontakta oss på tel. 29 10 60 eller info@gotlandsagg.se

Läs mer

Vi har bjudit på nyttiga äggmuffins i Visby

11 oktober, 2015

Nu har vi varit på Form Wisborg i Visby och bjudit alla som tränar på äggmuffins! Lätt att göra och perfekt till frukost, melliset eller ta med på utflykten 🙂 ägg, mjölk, s+p och lägg gärna i något gott tex spenat, tomat, ost eller skinka

Läs mer

Fin utmärkelse

5 februari, 2013

Vi vunnit en plats på Husmansbord Gotland 2012 med våra Gulare gula ägg i jakten på sveriges bästa landskapsmat.

Läs mer

Branschnyheter

Rusning till matbutikerna i påsk

11 april, 2019

Påsk innebär bråda tider för dagligvaruhandeln. Kundvagnarna fylls med ägg, sill och godis. Svensk Handels påskprognos visar att…

Läs mer

Ny ordförande för äggbranschen

10 april, 2019

På landet

Läs mer

Att förstå hönans signaler

10 april, 2019

Vi har väldigt bra värphöns i Sverige i dag, det tror jag att vi alla kan vara överens om. De har en hög produktion, lång hållbarhet och en…

Läs mer

Hon är Svenska Äggs nya ordförande

20 mars, 2019

Den 12 mars valdes Astrid Lovén Persson till ny styrelseordförande för branschorganisationen Svenska Ägg. Förutom att Astrid älskar ägg har…

Läs mer

Ägg är livet! Nu kommer den ultimata boken om ägg på svenska.

19 mars, 2019

Norske kocken, matredaktören och programledaren Christopher Sjuve släpper boken Allt blir bättre med ägg på svenska. 2015 utkom han med…

Läs mer

Forskning: Så nyttigt är det att äta ägg

19 december, 2018

Nyttigare än du kanske tror att äta ägg

Vad menar forskningen på?

Ja, en forskning visar alltså på att ägg innehåller en specifik form av…

Läs mer

LRF: Priset på svensk mat måste höjas

7 december, 2018

Livsmedel Svenskt lantbruk blöder efter torkan – och regeringens krisstöd räcker inte för att få bönderna på fötter. Nu kräver LRF att…

Läs mer

Ingen oro för äggbrist på Gotland

24 november, 2018

i torkas spår Även äggproducenterna drabbas av höjda foderpriser till följd av sommarens torka. Branschen varnar för äggbrist nästa år. "Vi…

Läs mer

Nya fakta ska främja svensk export

7 november, 2018

Att öka den svenska livsmedelsexporten är ett mål med livsmedelsstrategin. För att nå målet har Jordbruksverket tagit fram ett…

Läs mer

​​Nestlé får pris för sitt arbete med att fasa ut hönsburar i leverantörsleden

22 juni, 2018

Nestlé mottog igår kväll pris för sitt arbete med att enbart upphandla ägg från burfria höns. Priset “Good Egg Award” delas ut av…

Läs mer

Sänkta dioxinnivåer i ekologiskt värphönsfoder och ekoägg

20 juni, 2018

Fiskmjöl en tänkbar förklaring

Läs mer

Ägg är världens bästa livsmedel

26 april, 2018

Ditt tips har skickats!

Stäng

REPLIK. Ägg är nyttigt! Det är flera år sedan man slutade koppla ihop ägg med högt kolesterol, skriver…

Läs mer

Hon är den nya äggledaren

18 april, 2018

Branschorganisationen Svenska ägg rekryterar ny verksamhetsledare från LRF.

Marie Lönneskog Hogstadius, ny verksamhetsledare för Svenska…

Läs mer

200 miljoner ägg återkallas

16 april, 2018

En äggproducent tvingas återkalla 200 miljoner ägg på grund av salmonellasmitta.

Läs mer

Populärt med ägg året om

29 mars, 2018

Påsken närmar sig och den traditionellt sett största högtiden för ägg. Men enligt Axel Lagerfelt, ordförande Svenska Ägg äter vi numera ägg…

Läs mer

Matjättarnas dubbelmoral – gömmer burägg i färdigprodukter

22 mars, 2018

Många matjättar har efter hårt tryck plockat bort burägg ur sitt sortiment.
Trots det återfinns gömda burägg i flera av deras…

Läs mer

Butiker rustar inför påsken – anlitar 2 400 extrajobbare

20 mars, 2018

Under påskveckan väntas svenskarna handla ägg, sill och annan mat för 7,4 miljarder kronor – vilket skapar 2 400 extrajobb i…

Läs mer

Ekologiska mejeriprodukter och ägg ökar

20 mars, 2018

Produktionen av ekologiska ägg och mejeriprodukter ökade kraftigt 2015. Samtidigt ökade även slakten av ekologiska grisar och…

Läs mer

Marie tar över Svenska ägg

19 mars, 2018

Marie Lönneskog blir ny verksamhetsledare för Svenska ägg.
Samtidigt flyttar man sitt kansli.
Lagom till påsk går flytten till Vreta…

Läs mer

Nytt fall av fågelinfluensa upptäckt i hobbybesättning

19 mars, 2018

Fågelinfluensa av typen H5N6 har för första gången upptäckts hos tamfågel i Sverige. De smittade fåglarna finns i en mindre hobbybesättning…

Läs mer