Vi på Gotlandsägg tror att glada hönor värper godare ägg. Höns ska kunna sprätta i grus och nypa i gräs. Här kan du läsa mer om företaget - och varför vi älskar ägg.

We believe that happy hens produce better eggs. Here you can read more about our company and why we love eggs.

Nyheter

Branschens åtgärder ang dioxinhalter i eko-ägg

13 oktober, 2016

Vi på Gotlandsägg följer självklart rapporteringen och de fakta som kommit angående förhöjda dioxinhalter i ekologiska ägg p.g.a fodersammansättningen. Även om Livsmedelsverkets mätningar är långt under den tillåtna övre gränsen – och man avråder inte någon att äta eko-ägg – känns det så klart bra att man nu jobbar gemensamt med detta i hela branschen för…

Läs mer

Möt Magnus, vd. Om slumpen och att våga satsa

31 augusti, 2016

Att saker och ting, större händelser, oftast kommer till av en slump vet Magnus Bolin, grundare, ägare och vd i Gotlandsägg. Läs om hans spännande och ärliga story här, efter en intervju med Ulf Hammarlund. Om att gå sin egen väg, vikten av att andra tror på dig och modet att hoppa. När Magnus var klar med studierna…

Läs mer

Pär bytte kor mot höns

25 maj, 2016

För sex år sedan släppte Pär Andersson mjölkkorna och släppte in hönsen istället. 35 kor byttes mot 20 000 höns. Nu gör han en ny satsning. I höst flyttar ytterligare 18 000 höns in på gården i ett kravmärkt stall som just nu byggs. Vi kommer följa Pär på resan – från bygget av nytt stall…

Läs mer

Kackel med krav i Bäl

18 mars, 2016

Pär Andersson är en av våra duktiga producenter. Läs lite om hans gård på Helagotland.se

Läs mer

Utehöns gör att äggbranschen växer

18 mars, 2016

Hela artikeln finns att läsa på Helagotland.se

Läs mer

Gotlandsägg behöver fler producenter!

5 januari, 2016

Gotland är en av de starkaste matregionerna i landet, därför behöver vi mer ägg som är producerade på Gotland. Om du är intresserad att jobba tillsammans med oss, kontakta oss på tel. 29 10 60 eller info@gotlandsagg.se

Läs mer

Vi har bjudit på nyttiga äggmuffins i Visby

11 oktober, 2015

Nu har vi varit på Form Wisborg i Visby och bjudit alla som tränar på äggmuffins! Lätt att göra och perfekt till frukost, melliset eller ta med på utflykten 🙂 ägg, mjölk, s+p och lägg gärna i något gott tex spenat, tomat, ost eller skinka

Läs mer

Fin utmärkelse

5 februari, 2013

Vi vunnit en plats på Husmansbord Gotland 2012 med våra Gulare gula ägg i jakten på sveriges bästa landskapsmat.

Läs mer

Branschnyheter

Vaccinering mot newcastlesjuka delar branschen

4 december, 2017

Sverige är ett av få länder i världen som inte vaccinerar mot fågelsjukdomen newcastlesjuka. Men frågan delar fjäderfäbranschen.

Läs mer

Ökad risk för svensk epidemi

28 november, 2017

Milano. Norra Italien har drabbats av fågelinfluensa. Närmare en och en halv miljon fjäderfän har redan avlivats, varav 250 000 bara förra…

Läs mer

Nytt förpackningsmaterial av krossat äggskal + bioplaster

30 oktober, 2017

Genom att blanda in ytterst finkrossat äggskal i en mix av bioplaster har forskare vid Tuskegee University i Alabama, USA, framställt ett…

Läs mer

Hälsonyttiga ägg en svensk favorit

24 oktober, 2017

Att ägg är nyttigt, proteinrikt och prisvärt är något som svenska folket verkar ha koll på enligt en attitydundersökning som…

Läs mer

Nu är det svenska ägget certifierat

10 oktober, 2017

På fredag är det Äggets Dag, lagom till dess lanseras ”Certifierad svensk äggkvalitet”– en certifiering som garanterar att produktionen…

Läs mer

Ny äggmärkning på fredag

10 oktober, 2017

Svenskcertifierade ägg får en ny rosa märkning.
Den införs med start på fredag, 13 oktober.

Äggets dag firas på fredag, 13 oktober, och då…

Läs mer

Så förvarar du ägg på bästa sätt

10 oktober, 2017

Ägg innehåller massor av nyttiga näringsämnen, och kan varieras till oändlighet i både matlagning och bakning. Med rätt förvaring kan de…

Läs mer

Pressinbjudan: Äggets Dag firas med certifiering av hela äggbranschen – och ägglunch på Vreta Kluster

6 oktober, 2017

På fredag är det Äggets Dag, i samband med det lanserar branschorganisationen ”Certifierad svensk äggkvalitet” – en certifiering av hela…

Läs mer

Bruna, vita eller gröna – därför är det olika färg på äggen | LAND.se

3 oktober, 2017

Vissa hönsägg är vita, andra är bruna, gröna eller till och med blå. Skillnaden beror på kemin, genetiken och hur hönorna lever.

Läs mer

Beijing8 goes REKO

29 september, 2017

Den första oktober övergår Beijing8 till att bara använda svensk ekologisk kyckling i alla sina kycklingdumplings och baos. Leverantören av…

Läs mer

Ägg är världens bästa livsmedel – menar nästan hälften av svenskarna

26 september, 2017

Att ägg är nyttigt, proteinrikt och prisvärt är något som svenska folket verkar ha koll på enligt en attitydundersökning som…

Läs mer

Förbjuds sälja livsmedel efter salmonellautbrott

21 september, 2017

Smittan kopplas till ägg sålda av företag i Eslöv

Läs mer

Polska ägg misstänks ha orsakat salmonellautbrott

15 september, 2017

Ägg från Polen misstänks ligga bakom ett utbrott av salmonella i Kalmar län, rapporterar ATL. – Tio fall har konstaterats och ytterligare…

Läs mer

Ekorekord för Coop under första halvåret 2017

29 augusti, 2017

Coops försäljning av ekologiska varor slog rekord under första halvåret 2017. Nya siffror visar att ekoandelen steg till 10,3 procent,…

Läs mer

Årets Unga Bonde 2017 utsedd

28 augusti, 2017

I helgen utsåg McDonald’s, LRF Ungdomen och LRF Konsult Årets Unga Bonde 2017 och vinnare är syskonen Persson. De fem syskonen driver…

Läs mer

Ytterligare fynd av ägg med insektsgift

27 augusti, 2017

Ägg som innehåller insektsgiftet Fipronil fortsätter att hittas på fler ställen. Hittills handlar det om 18 drabbade länder. Flera…

Läs mer

Stor ökning för ekologisk kyckling

24 augusti, 2017

Den ekologiska animalieproduktion fortsätter att öka. Ekologisk slaktkyckling var det som ökade mest under förra året. Men även gris och…

Läs mer

Är ekologiska ägg nyttigare?

23 augusti, 2017

Jag undrar om det finns någon skillnad ur näringssynpunkt mellan vanliga ägg och ekologiska ägg?
Kurt H

Ja, enligt Livsmedelsverket, som…

Läs mer

Dags att fråga var äggen och äggpulvret kommer ifrån!

21 augusti, 2017

Insändare Skandalen med den i EU i livsmedelsproduktionen totalförbjudna kemikalien fipronil sätter fokus på att ställa frågor om hur maten…

Läs mer

Svenska ägg analyseras efter giftskandalen

16 augusti, 2017

Den nederländska äggskandalen har fått Livsmedelsverket att ändra provtagningsrutiner. Nu ska myndigheten ta reda på om även svenska ägg…

Läs mer