Vi på Gotlandsägg tror att glada hönor värper godare ägg. Höns ska kunna sprätta i grus och nypa i gräs. Här kan du läsa mer om företaget - och varför vi älskar ägg.

We believe that happy hens produce better eggs. Here you can read more about our company and why we love eggs.

Nyheter

Nils är vår säljare i Stockholm!

21 juni, 2017

Sedan i slutet av maj så har vi Nils Calamnius ombord som säljare för Gotlandsägg. Till en början kommer Nils uteslutande att arbeta i Stockholm och Mälardalen. Detta som en del av vår nya satsning i Mälardalen, där vi nu ökar vår närvaro på marknaden.   Med en gedigen erfarenhet utav både försäljning och butiksarbete har han…

Läs mer

Gotlandsägg för alla i Stockholm

15 juni, 2017

Under försommaren började Gotlandsägg leta sig in på hyllorna i Stockholm och leveranserna fortsätter under sommaren. Under vårt eget varumärke Gotlandsägg landar vi nu i butikerna hos Coop, ICA, Willys och Hemköp. – Efter att ha jobbat med direktleveranser sedan 1992 till butiker både på Gotland och i Mälardalen känns det nu riktigt bra att få…

Läs mer

Verksamhetschef på plats

26 januari, 2017

Ny medarbetare på Gotlandsägg är Erik Brunner. Han har börjat som verksamhetschef och kommer att ha en roll i ledningsgruppen. Med Erik ombord kraftsamlar vi nu organisationen. Erik blir ansvarig för områden som logistik, producentrelationer och personal. Dessutom kommer Erik att avlasta Magnus Bolin, vd, inom leverantörskontakter och sälj. Magnus kommer framöver ägna mer tid åt…

Läs mer

Pärs resa – nu rullar eko-äggen i Bäl

22 januari, 2017

Vid jul för ett år sedan bestämde sig Pär Andersson och hans fru Anna Lena för att utveckla sin verksamhet och satsa på ett ekologiskt stall. I maj drog bygget i gång på allvar. Och nu är verksamheten i full gång. – Vi var i full produktion andra veckan i december, berättar Pär, när han tar…

Läs mer

Bordsjö satsar på eko!

29 december, 2016

Vi är väldigt glada över att välkomna en ny producent! Lars Knutsson, Askeryd Säteri i Aneby som driver Bordsjö Skogar AB. Nu har man helt enkelt utökat verksamheten och det med ett helt nytt stall med fokus på ekologisk äggproduktion. Hönsen flyttade in i november och i vår kommer de kunna gå ute i den 7 ha…

Läs mer

På kunds efterfrågan så har vi nu lanserat 15-p eko KRAV!

13 december, 2016
Läs mer

Populär invigning av nr 822

19 oktober, 2016

I lördags var det äntligen dags. Pär Anderssons kravmärkta hönsstall i Bäl på Gotland invigdes, och folk gick man ur huse för att vara med från start. Det blev en mycket glad dag, säger Pär, som tog emot drygt 130 gäster under eftermiddagen.   Sockenborna gick man ur huse när Pär Andersson invigde sitt ekologiska hönsstall i…

Läs mer

Branschens åtgärder ang dioxinhalter i eko-ägg

13 oktober, 2016

Vi på Gotlandsägg följer självklart rapporteringen och de fakta som kommit angående förhöjda dioxinhalter i ekologiska ägg p.g.a fodersammansättningen. Även om Livsmedelsverkets mätningar är långt under den tillåtna övre gränsen – och man avråder inte någon att äta eko-ägg – känns det så klart bra att man nu jobbar gemensamt med detta i hela branschen för…

Läs mer

Möt Magnus, vd. Om slumpen och att våga satsa

31 augusti, 2016

Att saker och ting, större händelser, oftast kommer till av en slump vet Magnus Bolin, grundare, ägare och vd i Gotlandsägg. Läs om hans spännande och ärliga story här, efter en intervju med Ulf Hammarlund. Om att gå sin egen väg, vikten av att andra tror på dig och modet att hoppa. När Magnus var klar med studierna…

Läs mer

Pär bytte kor mot höns

25 maj, 2016

För sex år sedan släppte Pär Andersson mjölkkorna och släppte in hönsen istället. 35 kor byttes mot 20 000 höns. Nu gör han en ny satsning. I höst flyttar ytterligare 18 000 höns in på gården i ett kravmärkt stall som just nu byggs. Vi kommer följa Pär på resan – från bygget av nytt stall…

Läs mer

Branschnyheter

Fler än nio av tio ägg svenska

1 juni, 2019

93 procent av de ägg som säljs i Sverige kommer från Sverige, visar siffror från Jordbruksverket. Samtidigt som svenska ägg växer i…

Läs mer

Vi äter alltmer svenska ägg

29 maj, 2019

Vi äter alltmer svenska ägg.
Nya siffror från Jordbruksverket visar att marknadsandelen i Sverige för svenska ägg nu är 93 procent.

2007…

Läs mer

EU – sluta tvinga oss slänga fullt ätbara ägg

20 maj, 2019

Debattören: Orimligt att äggen blir olagliga att sälja sju dagar före bäst-före-datum

Läs mer

Svenska Äggs nya ordförande: ”Alla ska dra åt samma håll”

10 maj, 2019

Varje dag äter vi svenskar cirka sex miljoner ägg, ett halvt ägg per person och dag. Men Astrid Lovén Persson tycker den siffran kan öka….

Läs mer

Hönseri överlåts inom familjen

26 april, 2019

Alva Binge Barnen är inte intresserade men Torbjörn Hansson har en brorson som är i färd med att ta över äggproduktionen strax söder om…

Läs mer

Rusning till matbutikerna i påsk

11 april, 2019

Påsk innebär bråda tider för dagligvaruhandeln. Kundvagnarna fylls med ägg, sill och godis. Svensk Handels påskprognos visar att…

Läs mer

Ny ordförande för äggbranschen

10 april, 2019

På landet

Läs mer

Att förstå hönans signaler

10 april, 2019

Vi har väldigt bra värphöns i Sverige i dag, det tror jag att vi alla kan vara överens om. De har en hög produktion, lång hållbarhet och en…

Läs mer

Hon är Svenska Äggs nya ordförande

20 mars, 2019

Den 12 mars valdes Astrid Lovén Persson till ny styrelseordförande för branschorganisationen Svenska Ägg. Förutom att Astrid älskar ägg har…

Läs mer

Ägg är livet! Nu kommer den ultimata boken om ägg på svenska.

19 mars, 2019

Norske kocken, matredaktören och programledaren Christopher Sjuve släpper boken Allt blir bättre med ägg på svenska. 2015 utkom han med…

Läs mer

Forskning: Så nyttigt är det att äta ägg

19 december, 2018

Nyttigare än du kanske tror att äta ägg

Vad menar forskningen på?

Ja, en forskning visar alltså på att ägg innehåller en specifik form av…

Läs mer

LRF: Priset på svensk mat måste höjas

7 december, 2018

Livsmedel Svenskt lantbruk blöder efter torkan – och regeringens krisstöd räcker inte för att få bönderna på fötter. Nu kräver LRF att…

Läs mer

Ingen oro för äggbrist på Gotland

24 november, 2018

i torkas spår Även äggproducenterna drabbas av höjda foderpriser till följd av sommarens torka. Branschen varnar för äggbrist nästa år. "Vi…

Läs mer

Nya fakta ska främja svensk export

7 november, 2018

Att öka den svenska livsmedelsexporten är ett mål med livsmedelsstrategin. För att nå målet har Jordbruksverket tagit fram ett…

Läs mer

​​Nestlé får pris för sitt arbete med att fasa ut hönsburar i leverantörsleden

22 juni, 2018

Nestlé mottog igår kväll pris för sitt arbete med att enbart upphandla ägg från burfria höns. Priset “Good Egg Award” delas ut av…

Läs mer

Sänkta dioxinnivåer i ekologiskt värphönsfoder och ekoägg

20 juni, 2018

Fiskmjöl en tänkbar förklaring

Läs mer

Ägg är världens bästa livsmedel

26 april, 2018

Ditt tips har skickats!

Stäng

REPLIK. Ägg är nyttigt! Det är flera år sedan man slutade koppla ihop ägg med högt kolesterol, skriver…

Läs mer

Hon är den nya äggledaren

18 april, 2018

Branschorganisationen Svenska ägg rekryterar ny verksamhetsledare från LRF.

Marie Lönneskog Hogstadius, ny verksamhetsledare för Svenska…

Läs mer

200 miljoner ägg återkallas

16 april, 2018

En äggproducent tvingas återkalla 200 miljoner ägg på grund av salmonellasmitta.

Läs mer

Populärt med ägg året om

29 mars, 2018

Påsken närmar sig och den traditionellt sett största högtiden för ägg. Men enligt Axel Lagerfelt, ordförande Svenska Ägg äter vi numera ägg…

Läs mer