Vi på Gotlandsägg tror att glada hönor värper godare ägg. Höns ska kunna sprätta i grus och nypa i gräs. Här kan du läsa mer om företaget - och varför vi älskar ägg.

We believe that happy hens produce better eggs. Here you can read more about our company and why we love eggs.

Nyheter

KRAV:s ägg-kampanj i sommar

30 juni, 2019

I juni har KRAV satsat på en kampanj med ägg i fokus. Syftet med kampanjen är att driva utvecklingen av ekologiska och hållbara livsmedel samt underlätta för aktörer i livsmedelskedjan och konsumenter att agera ansvarsfullt. Att få konsumenten att välja KRAV-märkt i utbudet i ägghyllan. Som de säger i några av sina annonser; En grej…

Läs mer

Jobba med vår senaste succé

27 mars, 2019

Vår produktionsanläggning i Tingstäde, där vi producerar färdigmat som t ex pannkakor och plättar, går som tåget. Nu behöver vi bli fler. Vi söker personer till schemalagda varierande arbetstider både heltid och deltid. Jobbet i produktion är rappt (11 000 pannkakor i timmen) och fysiskt krävande – men du kommer också till en stimulerande miljö…

Läs mer

Hjälp Bodil i sommar

14 februari, 2019

Vi söker personal för sommaren 2019 till vårt ägg-packeri i Ruda i Småland. Är du rätt person eller känner någon som passar? I packeriet får du jobba med blandade arbetsuppgifter tillsammans med ett skönt gäng. Ring 0491 766 500 eller maila till jobba@gotlandsagg.se

Läs mer

Det lagas mat i Tingstäde

26 november, 2018

2018 har skrivit in sig som ett mycket speciellt år i Gotlandsäggs historia. Nämligen året då vi också började med färdigmatproduktion. Med våra egna ägg som bas levererar vi numer mat som är färdig att värmas och ställa på bordet hos privatpersoner, skolor och servicehem. Ett resultat som aldrig hade funkat utan ett fantastiskt samarbete…

Läs mer

Ny verksamhet på ön – var finns våra medarbetare?

30 maj, 2018

Letar du jobb? Vi letar efter dig! För nu behöver vi personal med viss livsmedelsvana till vår nya anläggning i Tingstäde på Gotland som ska producera pannkakor och plättar i stor volym till hela landet. Du kommer få vara med på en spännande resa och det finns chans till utökat ansvar inom organisationen. Lön enligt…

Läs mer

Mannen som många är nyfikna på

23 maj, 2018

Det är dags att presentera en ny profil i ledningsgruppen. Danne Segerlund. Vad ska du göra på Gotlandsägg? – Jag är anställd som produktionschef för färdigmat. Den som vet lite om Gotlandsägg inser ju snabbt att detta är något helt nytt. Vi bygger upp ett helt nytt ben med ny verksamhet inom Gotlandsägg och dessutom…

Läs mer

Sommarjobb i Småland!

19 april, 2018

Letar du (eller känner du nån som letar) sommarjobb? Vi behöver förstärkning till vårt packeri i Ruda, Småland. 4-6 veckor. Du ska vara minst 16 år fyllda, gilla ordning och reda och ett högt tempo. Lön enligt avtal. Skicka ansökan till jobba@gotlandsagg.se. Välkommen!

Läs mer

Sommarjobba hos oss!

9 april, 2018

Letar du jobb till i sommar? Vi behöver personal till packeriet i Stenkyrka på Gotland. 4-6 veckor. Du ska vara minst 16 år fyllda, gilla ordning och reda och ett högt tempo. Lön enligt avtal. Skicka din ansökan till jobba@gotlandsagg.se Välkommen!  

Läs mer

25 roliga år!

28 november, 2017

Vi fyller kvartssekel! Här är det högt tempo med fokus på att få ut leveranser med goda ägg av bästa kvalitet till alla som tycker ägg på bordet är en självklarhet. Nån tid att blicka bakåt finns knappast hos oss på Gotlandsägg. Men så klart är vi stolta och glada över dessa 25 år och inser att…

Läs mer

Certifierade med rosa check!

13 oktober, 2017

Nu är det lättare att välja rätt! Vi är stolta och certifierade enligt den nya certifieringsmodellen med en rosa check, vilket garanterar kvalitet i hela produktionsledet. Läs mer här på Svenska Äggs sida om vad det innebär för dig som konsument, miljön, djurhållningen och mycket mer. Så här ser symbolen ut – håll utkik efter ägg från…

Läs mer

Branschnyheter

Smurfit Kappa skapar innovativ e-handelsförpackning för latinamerikansk äggleverantör

2 juli, 2019

Med hjälp av sin eSmart-tjänst har Smurfit Kappa hjälpt en ledande latinamerikansk äggleverantör att ta sig in på e-handelsmarknaden….

Läs mer

Ägg är den mest klimatsmarta proteinkällan – enligt svenska folket

27 juni, 2019

I en färsk undersökning genomförd av Origo Group fick respondenterna välja ut tre av elva proteinkällor som de tror är mest klimatsmarta….

Läs mer

Fler än nio av tio ägg svenska

1 juni, 2019

93 procent av de ägg som säljs i Sverige kommer från Sverige, visar siffror från Jordbruksverket. Samtidigt som svenska ägg växer i…

Läs mer

Vi äter alltmer svenska ägg

29 maj, 2019

Vi äter alltmer svenska ägg.
Nya siffror från Jordbruksverket visar att marknadsandelen i Sverige för svenska ägg nu är 93 procent.

2007…

Läs mer

EU – sluta tvinga oss slänga fullt ätbara ägg

20 maj, 2019

Debattören: Orimligt att äggen blir olagliga att sälja sju dagar före bäst-före-datum

Läs mer

Svenska Äggs nya ordförande: ”Alla ska dra åt samma håll”

10 maj, 2019

Varje dag äter vi svenskar cirka sex miljoner ägg, ett halvt ägg per person och dag. Men Astrid Lovén Persson tycker den siffran kan öka….

Läs mer

Hönseri överlåts inom familjen

26 april, 2019

Alva Binge Barnen är inte intresserade men Torbjörn Hansson har en brorson som är i färd med att ta över äggproduktionen strax söder om…

Läs mer

Rusning till matbutikerna i påsk

11 april, 2019

Påsk innebär bråda tider för dagligvaruhandeln. Kundvagnarna fylls med ägg, sill och godis. Svensk Handels påskprognos visar att…

Läs mer

Ny ordförande för äggbranschen

10 april, 2019

På landet

Läs mer

Att förstå hönans signaler

10 april, 2019

Vi har väldigt bra värphöns i Sverige i dag, det tror jag att vi alla kan vara överens om. De har en hög produktion, lång hållbarhet och en…

Läs mer

Hon är Svenska Äggs nya ordförande

20 mars, 2019

Den 12 mars valdes Astrid Lovén Persson till ny styrelseordförande för branschorganisationen Svenska Ägg. Förutom att Astrid älskar ägg har…

Läs mer

Ägg är livet! Nu kommer den ultimata boken om ägg på svenska.

19 mars, 2019

Norske kocken, matredaktören och programledaren Christopher Sjuve släpper boken Allt blir bättre med ägg på svenska. 2015 utkom han med…

Läs mer

Forskning: Så nyttigt är det att äta ägg

19 december, 2018

Nyttigare än du kanske tror att äta ägg

Vad menar forskningen på?

Ja, en forskning visar alltså på att ägg innehåller en specifik form av…

Läs mer

LRF: Priset på svensk mat måste höjas

7 december, 2018

Livsmedel Svenskt lantbruk blöder efter torkan – och regeringens krisstöd räcker inte för att få bönderna på fötter. Nu kräver LRF att…

Läs mer

Ingen oro för äggbrist på Gotland

24 november, 2018

i torkas spår Även äggproducenterna drabbas av höjda foderpriser till följd av sommarens torka. Branschen varnar för äggbrist nästa år. "Vi…

Läs mer

Nya fakta ska främja svensk export

7 november, 2018

Att öka den svenska livsmedelsexporten är ett mål med livsmedelsstrategin. För att nå målet har Jordbruksverket tagit fram ett…

Läs mer

​​Nestlé får pris för sitt arbete med att fasa ut hönsburar i leverantörsleden

22 juni, 2018

Nestlé mottog igår kväll pris för sitt arbete med att enbart upphandla ägg från burfria höns. Priset “Good Egg Award” delas ut av…

Läs mer

Sänkta dioxinnivåer i ekologiskt värphönsfoder och ekoägg

20 juni, 2018

Fiskmjöl en tänkbar förklaring

Läs mer

Ägg är världens bästa livsmedel

26 april, 2018

Ditt tips har skickats!

Stäng

REPLIK. Ägg är nyttigt! Det är flera år sedan man slutade koppla ihop ägg med högt kolesterol, skriver…

Läs mer

Hon är den nya äggledaren

18 april, 2018

Branschorganisationen Svenska ägg rekryterar ny verksamhetsledare från LRF.

Marie Lönneskog Hogstadius, ny verksamhetsledare för Svenska…

Läs mer